Forum AZS Białystok Strona Główna

Rafał Prus

Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 6:30 am    Temat postu: Rafał Prus Odpowiedz z cytatem

Nasz drugi trener i statystyk. Postanowiłam założyć temat.

Trochę informacji o trenerze

- ur. 15 sierpnia 1976 w Starogardzie Gdańskim
- W latach 1999-2000 - trener juniorów w Amberze Starogard Gdański (półfinał mistrzostw Polski).
-W latach 2000-2002 - drugi i pierwszy trener seniorów Ambera.
-W latach 2002-2003 - drugi trener w AZS-ie Politechnice Warszawa (wygrana serii B i awans do Polskiej Ligi Siatkówki).
- Od początku sezonu 2003/2004 drugi trener w AZS-ie Politechnice - do 8 lutego 2006r.
- 9 luty 2006r - pierwszy trener II ligowego Trefla Gdańsk
- styczeń 2008r - AZS Białystok

- prywatnie żonaty, ma małego synka

Jak zawsze z komputerem Razz
http://lh6.ggpht.com/AZS.Bialystok/R-AmLXTgGsI/AAAAAAAAB1A/37tA033kjMQ/DSCF7018.JPG?imgmax=512

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jerzy

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 7:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brawo dla trenera że zostaje z nami na drugi rok.Wierzę że stworzycie nowy,lepszy team. Życzę spokojnej i owocnej pracy w Białymstoku.
Powrót do góry
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Pią Sie 15, 2008 10:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj nasz drugi trener, Rafał Prus, obchodzi urodziny. Wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, wytrwałości i siły.

Sto lat Smile

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Witcher

PostWysłany: Pią Sie 15, 2008 12:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hihihi oj, tak Wink Sto lat Wink

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią Sie 15, 2008 2:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I ja, sto lat pracy z siatkówką Exclamation
Powrót do góry
TODLIK

PostWysłany: Pią Sie 15, 2008 5:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Również dołączam się do życzeń. Sto lat , dużo zdrowia oraz pełni szczęścia zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym.
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 11:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rafał Prus zostaje w Białymstoku
Cytat:
W sztabie szkoleniowym pozostanie natomiast Rafał Prus, który asystował wcześniej Luksowi. (...)

http://www.reprezentacja.net/siatkowka/seniorki/aktualnosci/20230/

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 12:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno Rafałem Prusem interesuje się Stal Mielec, nie wiem ile w tym prawdy i co z tego wyjdzie, ale mam nadzieje, ze trener zostanie

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 2:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090602/SIATKOWKA/230029735 Rafał Prus przechodzi do Stali Mielec

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090602/SPORT04/212662308

Dziekuje za te 1,5 roku spedzone u nas, życzę powodzenia w samodzielnej pracy trenerskiej.

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Pablo
Zbanowany

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolejna "dobra" wiadomość do kawy:) - pasuje do nas to zdanie jak do kolejnych zatrzymań czarnych owieczek w białym stadzie umoczonych w korupcję Razz
Powrót do góry
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 8:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
O tym, że Prus obejmie mielecki zespół, pisaliśmy już wcześniej. We wtorek wieczorem podpisał on kontrakt i oficjalnie stał się trenerem Stali. Na stanowisku pierwszego szkoleniowca zastąpił Wiesława Popika, który przeniósł się do Organiki Łódź.

Prus pochodzi ze Starogardu Gdańskiego, a w swojej karierze prowadził juniorów i seniorów w Amberze Starogard Gdański, a także był asystentem w AZS-ie Politechnice Warszawa, z którą awansował do ekstraklasy. W 2006 roku został pierwszym trenerem Trefla Gdańsk, z którym awansował do I ligi i później do PLS-u. Stamtąd trafił do żeńskiej siatkówki, do Białegostoku, gdzie został asystentem Dariusza Luksa.

Rozmowa z Rafałem Prusem

Marcin Lew: Dlaczego Mielec? Wybrał Pan ofertę na drugim końcu Polski, najdalej chyba jak się dało.

Rafał Prus: Taka tułaczka zaczęła się już dawno. Zdecydowaliśmy się w rodzinie, że wiążemy się z siatkówką i stąd takie życie. W ekstraklasie jest 20 drużyn, w których chce pracować zdecydowanie więcej trenerów. Ja dostałem szansę w Mielcu i chcę ją wykorzystać. Zrobić jakiś fajny wynik i dla siebie, i dla Mielca.

Po przygodzie jako drugi trener znowu wraca Pan na stanowisko pierwszego szkoleniowca. Ciężko było stać z boku i nie mieć pełnego wpływu na wszystko co się dzieje?

- Z Darkiem Luksem mieliśmy bardzo dobry kontakt i wspólnie ustalaliśmy wiele rzeczy. Oczywiście decydujący głos należał do niego. Ja jednak nie chciałem być tylko człowiekiem wpatrzonym w komputer. Zresztą w tej pracy trenerskiej o to chodzi, żeby samemu poprowadzić zespół.

Kto będzie Pana asystentem w Mielcu?

- Zarząd klubu chciał, żeby była to osoba z Mielca, i ja się w pełni z tym zgadzam. To ich zadanie, by znaleźć kogoś do pomocy. Na pewno zdecydują się na odpowiedniego człowieka.

Mimo młodego jak na trenera wieku ma Pan spore już doświadczenie i kilka sukcesów na koncie. Kolejne czekają w Mielcu? O co chcecie grać w przyszłym sezonie?

- Spokojnie, najpierw zbudujmy skład, na miarę tego, na co stać będzie budżet Stali. Chcielibyśmy na pewno wypaść lepiej niż w tym sezonie, czyli walczyć o spokojny środek tabeli. Sezon jednak zaczniemy od bardzo trudnych meczów, o ile terminarz będzie ustalany podobnie jak wcześniej i o punkty może być trudno. W naszym składzie nie będzie raczej zawodniczek, które wystąpią na mistrzostwach Europy, dlatego będziemy mogli spokojnie się przygotowywać. I może już na początku sezonu postaramy się urwać punkty faworytkom.

Do Mielca przenosi się Pan z Białegostoku. Czy w podobną podróż będzie Pan chciał zabrać jakieś zawodniczki ze swojej poprzedniej drużyny?

- Z zespołu z Białegostoku odeszło kilka zawodniczek. Z tego, co wiem, to każda z nich ma już albo podpisane kontrakty, albo mocno rozwinięte rozmowy. Raczej więc żadna nie podąży za mną.

Prezes Stali Marian Grzanka powtarzał cały czas, że to trener będzie budował skład, dlatego ruchów w zespole wielkich nie było. Kilka zawodniczek jednak zdążyło opuścić Mielec. Luki trzeba będzie więc uzupełnić.

- Dajmy sobie jeszcze czas do końca tego tygodnia. W następnym powinny być podane do wiadomości pewne informacje. Na razie faktycznie kilka zawodniczek odeszło z klubu, ale to działo się bez mojej wiedzy, a ja zostałem o tym tylko poinformowany. Myślę jednak, że nie będziemy mieli problemu, by ściągnąć do klubu nowe zawodniczki.

Na jakie pozycje przede wszystkim potrzeba tej drużynie wzmocnień?

- Myślę, że przede wszystkim trzeba nam przyjmującą i atakującą. Odeszła też libero i na jej miejsce także będziemy potrzebować wzmocnień.

Plan przygotowań ma Pan już gotowy?

- Liga rusza dopiero 25 października, dlatego mamy sporo czasu. Chciałbym, żeby najpóźniej na początku sierpnia zacząć treningi. Będziemy mieli zapewne wszystkie zawodniczki do dyspozycji, więc będzie czas na zgranie.

Ja do Mielca przyjadę pewnie jakiś czas przed początkiem przygotowań. Teraz jednak cały czas jesteśmy z prezesem w stałym kontakcie telefonicznym, a w dzisiejszych czasach sporo załatwia się przez telefon.

Źródło: Gazeta Wyborcza Rzeszów

http://www.serwis-lsk.pl/newsy2.php?subaction=showfull&id=1244058099&archive=&start_from=&ucat=&

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 7:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.anitachojnacka.pl/index.php?action=fullnews&showcomments=1&id=514 bardzo fajny wywiad z Rafałem Prusem

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Macka
Pani Magister

PostWysłany: Wto Sie 24, 2010 4:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rafał Prus od przyszłego sezonu będzie drugim trenerem w PTPS Piła.

Liczy się Tylko AZS
Tylko AZS i nic więcej
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum AZS Białystok Strona Główna -> Hyde Park Sportowy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: